Maanpuolustuspäivä

Päijät-Hämeenmaanpuolustuspäivä on tapahtuma, jossa Puolustusvoimat maakuntajoukkoineen, paikalliset ratsuväen sotilasperinteet, muut viranomaiset, paikallinen elinkeinoelämä, vapaaehtoisjärjestöt ja kaikki muut Päijät-Hämeen turvallisuudesta kiinnostuneet tuodaan yhteen. Päijät-Hämettä ei tarvittaessa puolusteta vain Paikallispataljoonan voimin, vaan koko yhteiskunnan voimavaroin.

Vuonna 2023 maanpuolustuspäivä toteutuu tuplaseminaarin ja iltagaalan muoodossa. Lisäksi järjestetään ajasta ja paikasta riippumaton “Turvallisuuden tie”, pelillinen kokonaisturvallisuuden tapahtuma n. 15-20 vuotiaille nuorille.

Osallistujille tarjotaan syvällistä tietoa, jota ei uutisista voi lukea, toki salaisuuksiakaan ei paljasteta. Mielenkiintoisen seminaaripäivän täydentävät näytteilleasettajat, nuorille löytyy oma ohjelmansa, ja illalla juhlitaan maanpuolustusgaalassa.

Maanpuolustuspäivä järjestetään kokonaisuudessaan Lahdessa, LABin tiloissa Mukkulan Isku Centerissä lauantaina 23.9.2023. Liput ja ilmoittautumiset Varmistimen verkkokaupasta.

Ohjelmat ja aikataulutus:

Seminaaria voi vaihtaa kesken päivän, samalla lipulla pääsee molempiin. Paikalla on yrityksiä ja maanpuolustusyhdistyksiä esittelemässä tuotteitaan ja toimintaansa, mm:
– SAAB
– Kongsberg Defence & Aerospace AS
– Insta
– Rheinmetall Airdefence AG
– Rafael Advanced Defence Systems
– IAI ELTA
– Lockheed Martin
– InPlace Solutions
– Total Shop
– maanpuolustusjärjestöt

Ilmapuolustusseminaarin teema on Lennokkien ja ohjusten muodostama uhka, niiden havaitseminen ja torjunta; kokemuksia Ukrainasta. Seminaarin ohjelmaan on osallistumassa Puolustusvoimien edustus sekä kattava määrä seminaarin teemaan kytkeytyviä kumppaniyrityksiä.

Kokonaisturvallisuuden seminaari jatkaa yhteisen avauksen syventämistä paikallisesta Päijät-Hämeen näkökulmasta eversti Peltoniemen johdolla. Oman alueen toimijat avaavat kokonaisturvallisuutta ja poikkeusolojen toimintaansa. Lopuksi saadaan tilannepäivitys maavoimien ajankohtaisista asioista, NATO-jäsenyyden vaikutuksista ja paikallispuolustuksen uudistuksesta PV:n toimesta.

Iltagaala Vähän pönötystä – paljon rentoa menoa. Pukukoodi juhlapuku/tumma puku/Cocktail/perinnepuku ja kunniamerkit.