Maanpuolustuspäivä

Päijät-Hämeen maakunnalta puuttuu keskitetty maanpuolustuksellinen tapahtuma, jossa maakuntajoukkojamme tuotaisiin esiin kokonaisturvallisuuden osana, historiaa ja perinteitä unohtamatta. Paikallisjoukkoja ollaan juuri nyt myös kehittämässä ja huomioiden kansainvälinen turvallisuustilanne, tämän tyyppiselle tapahtumalleon on kysyntää ja kiinnostusta.

Lähtökohtana on ideoitu tapahtumaa, jossa Puolustusvoimat maakuntajoukkoineen, paikalliset ratsuväen sotilasperinteet, muut viranomaiset, paikallinen elinkeinoelämä sekä vapaaehtoisjärjestöt tuodaan yhteen. Päijät-Hämettä ei tarvittaessa puolusteta vain Paikallispataljoonan voimin, vaan koko yhteiskunnan voimavaroin.

Osallistujille tarjotaan syvällistä tietoa, jota ei uutisista voi lukea, toki salaisuuksiakaan ei paljasteta. Mielenkiintoisen seminaaripäivän täydentävät näytteilleasettajat, nuorille löytyy oma ohjelmansa, ja illalla juhlitaan maanpuolustusgaalassa.

Maanpuolustuspäivä järjestetään kokonaisuudessaan Lahdessa, LABin tiloissa Mukkulan Isku Centerissä lauantaina 23.9.2023. Liput ja ilmoittautumiset Varmistimen verkkokaupasta.