Ampumatoiminta

Ampumataito on reserviläisen perustaito.

Varmistin-yhdistys on rekisteröitynyt myös ampumaseuraksi. Se turvaa maakuntajoukon jäsenten mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää ampumataitoaan.

Yhdistys järjestää kursseja ja ratavuoroja, ja tukee muutenkin jäsenten mahdollisuuksia kehittyä turvallisena ja vastuullisena ampujana omaehtoisen ampumaharjoittelun kautta. Ampumatoiminta tapahtuu pääasiassa Hälvälässä ja yhdistyksen omassa ampumaluolassa Lahdessa.

Yhdistyksen jäsenille toimitetaan jäsenkortti, joka helpottaa asiointia ampumapaikoilla ja lupa-asioinnissa. Yhdistyksen ampuma-asekouluttajat tukevat harrastuneisuutensa osoittaneita lupa-asioinnissa.

Varmistin kuuluu Maanpuolustuskiltojen liittoon. Yhdistyksen jäsenenä voi hankkia edullisen Reserviläisen ampumaturva -vakuutuksen. Vakuutus on välttämätön käytännössä kaikessa aktiivisessa ampumaharrastuksessa. Vakuutuksen voi ottaa myös Suomen ampumaurheiluliiton kautta, mikäli kuuluu johonkin sen alaiseen ampumaseuraan.

Varmistin on Hälvälän ampumaurheilukeskus ry:n (HAUK) jäsen, jolloin erillisen ratamaksun maksaneet jäsenet voivat käyttää Hälvälän ampumaratoja. Katso tarkemmin ohjeet käyttöoikeuden hankkimiseksi.

Varmistin ry:n ampumatoiminnasta vastaavat:

Pirkka Mellanen ( pirkka.mellanen(at)varmistin.fi )
Marko Niskanen ( marko.niskanen(at)varmistin.fi )
Jussi Hietavirta ( jussi.hietavirta(at)varmistin.fi )
Kirsi Ahola
Tom Valtonen

Kun tarvitset ampuma-asekouluttajan (AAK) palveluja ampuma-aselupien yhteydessä, katso lisätietoja Varmistin ry:n AAK-palvelusta jäsenille.